De sista mästarna Tyskland

Det var i mars 2019 som FIFA meddelade att man inte längre kommer arrangera turneringen där den absoluta eliten fick göra upp. I den allra sista upplagan stod det tyska landslaget som segrare och går därmed in i historien som regerande mästare av Confederations Cup.

Laget kvalificerade sig till 2017 års Confederations Cup efter att ha segrat i det Europeiska mästerskapet tre år tidigare. Medverkan var deras tredje, där de tidigare resulterat i en tredjeplats som bäst. I gruppspelet ställdes man inledningsvis mot Australien som man besegrade med 3-2. Därefter följde ett oavgjort möte med Chile samt ännu en seger mot Kamerun.

De sju poängen räckte för att placera dig högst upp i tabellen och därmed avancera till slutspelet. Här väntade Mexiko i en rafflande semifinal där Leon Christoph Goretzka gjordew såväl 1-0 som 2-0 i inledningsminuterna. Därefter dröjde det till andra halvlek innan siffran kunde utökas och på tilläggstid satte Amin Younes slutresultatet 4-1. Finalen blev inte en lika målrik historia, utan den enda fullträffen kom genom Lars Edi Stindl tjugo minuter in i mötet med Chile. Detta räckte dock för att få lyfta trofén på Sankt Petersburg Stadion.

Förutom denna titel har de tyska herrarna, eller Die Mannschaft som fansen kallar dem, nått en mängd andra stora framgångar. Laget spelade sin allra första landskamp i april 1908, då man besegrades av Schweiz med 5-3. Därefter har man växt in i rollen som ett av världens främsta landslag. 1934 deltog man i sitt första världsmästerskap och tjugo år senare stod man där högst upp på prispallen. Därefter har medaljerna avlöst varandra och man ligger i toppen av den totala medaljligan.

EM har man inte missat sedan 60-talet och sommaren 2024 står man som värd för mästerskapet. I den europeiska ligan Nations League deltar man i den högsta divisionen, men ännu har det inte blivit något avancemang till det slutspelet. Denna prestation står troligen högst upp på lagets önskelista inför den uppkommande säsongen.